egaranti’de API Entegrasyonları

2 yıl önce   •   2 dakikalık okuma

egaranti
Yazı içerikleri

Firmalar neden egaranti’yi kullanmalı sorusuna birçok cevap verebiliriz. Bugün, ilk cevaplarımızdan olan egaranti müşteri memnuniyeti ve API entegrasyonlarını detaylandırıyoruz.

Konuya direk olarak girmeden önce API nedir sorusunun yanıtını gelin beraber inceleyelim.

API nedir?

Açılımı “Application Programming Interface” olup, İki yazılım bileşenini belirli tanımlar ve protokoller ile birbirine bağlayan mekanizmalara API denir. Çalışma aşamasında ise üç farklı adım bulunur. Bu adımlar; Request, Program ve Response şeklindedir.

  • Request – İşlem talebi yapılır,
  • Program – programların çalıştırılması,
  • Response – programın yanıt göndermesi.

Örnek vermemiz gerekirse; yurtdışında para çekmek istediğimiz vakit ATM’ler hesabımızdaki tutarı tüm dünyadaki bankalara bağlı API’ler aracılığıyla öğrenir. Aynı şekilde çekilen tutarda bankanız ile iletişime geçilerek bakiyenizden düşer.

egaranti müşteri memnuniyeti

Son yıllarda artan rekabet ortamı ve değişen tüketici alışkanlıkları ile müşteriyi elde tutmak, yeni müşteri kazanmak kadar önemli bir hale gelmiş vaziyette. Müşterilerinizi elinizde tutmanın ise en maliyetsiz yolu onları memnun etmekten geçiyor. Müşterilerinizin garanti süreçlerini anlık olarak takip edebildiğini ve satış sonrası iletişim eksikliğinin minimize edildiğini düşünün. Böyle bir durumda yükselecek ilk değer şüphesiz müşteri memnuniyeti olacaktır.

egaranti API entegrasyonları

Api tabanlı çalışan platformumuz, firmaların ekibi için uygulamayı çok daha basit hale getirirken, e-ticaret platformları ile de  sorunsuz bir şekilde bütünleşebiliyor. egaranti halihazırda Hepsiburada, Trendyol, Çiçeksepeti, N11, Amazon, E-Ptt Avm, Node.js, WOO ve Shopify ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Peki bu entegrasyonlar ne gibi avantajlar sağlıyor?

API entegrasyonu ne işe yarar?

Entegrasyonun en büyük avantajı işlemlerin hızlı ve pratik olarak gerçekleştirilmesine yardımcı oluşu olarak belirtilebilir. Sağladığı özelliklerin belli sınırlandırmalar ile başka platformlarda kullanılmasına imkan veren bu entegrasyon sayesinde, ilgili özellikler kullanılırken asıl uygulamayı aktif olarak kullanma ihtiyacınız ortadan kalkmaktadır. Yani uzaktan gelen veri akışı kolaylaştırılmış olacaktır.

Bu entegrasyon ile beraber halihazırda yönetilen veriler tek bir noktadan yönetilmeye devam edilerek; yeni sistem için ekstra bir kontrol noktası ihtiyacı ortadan kaldırılmaktadır. Bununla birlikte halihazırda yönetilen sistem ile beraber çalıştığınız ekosistemi, kolaylaşan veri akışı ile basit bir şekilde geliştirebileceksiniz.

Diğerlerine Ulaştır!

Okumaya devam et